TÉMÁK, Kategóriák

Amit tudnia kell a kólikáról és természetes kezelési lehetőségeiről

544
HOZZÁSZÓLÁS:

A kólika nem veszélyes a csecsemőre, a gyerek megfelelően hízik, fejlődése számára normális folyamat, bár a tünetek jelentkezése során forduljunk orvoshoz.csecsemo-01

A kisbabáknál gyakran előforduló betegség a kólika. A betegségnél a tünetek gyorsan jelentkeznek, leginkább a délutáni időszakban. A csecsemő sokáig, folyamatosan sír, a lábát felemelgeti, felhúzogatja, miközben a pocija feszes és duzzadt lesz. A kólika tünetei pár óráig tartanak, és székletürítéssel, szellentéssel szűnnek meg.

Régen a betegséget hascsikarásként tartották számon, kialakulásának okairól az orvosok véleménye is megoszlik. A kólika okai között az orvosok, a levegő nyelését, az esetleges táplálék hiányát, az öröklött hajlamokat vagy az ételallergiát nevezik meg.

A kólika szempontjából, nem elhanyagolható a kisbaba helyzete, étkezés közben. Az etetés alatt lenyelt levegőt, a csecsemő könnyebben felböfögi, amennyiben nem fekszik, hanem amennyire lehet függőleges állapotban van. Kisebb lyukú cumival ugyancsak kevesebb levegő kerül a gyomrába, így a kólika tovább mérséklődhet. Ha lehet, inkább gyakrabban etessük, kisebb adagokkal.

Étkezést követően vagy szellentés után, a kólika tüneteinek elkerülése érdekében, a babát a jobb oldalára fektessük, mivel így a gyomorba bekerült levegő, nem áramlik át a belekbe. Jót tesz az is, ha függőlegesen tartjuk, dörzsöljük és simogatjuk a hátát.

Természetes szerek kólika ellen

Gyöngymenta

A gyöngymentát az utóbbi pár ezer évben, Európától Kínáig, világszerte ismerték a gyógyításban. Kellemes citromillatú teáját a megfázás és a köhögés gyógyszerének tekintették. Alkalmazták még mellkasi vértolulás enyhítésére és a légutak tisztítására is. Régi herbalisták izzadást elősegítő hatását ismerték, így a láz csillapítására használták. A gyöngymenta hosszú múltra tekinthet vissza. Nyugtatóként, emésztési csillapítóként és menstruációs serkentőként régóta alkalmazzák, csakúgy, mint a menstruációs görcsök, a felfúvódás és a csecsemőkori kólika gyógyítására. A szülők gyenge gyöngymentateát adtak kólikában szenvedő gyermekeiknek és nyakukba kis gyógynövényes zacskót akasztottak, hogy a növény nyugtató gőzeit belélegezzék. A gyöngymentát és a sáfrányt egyaránt használhatjuk himlő, valamint skarlát ellen is.

Kapor, Ánizskapor

A kísérletek is alátámasztják azt a 3000 éves gyakorlatot, miszerint a kapor az emésztőrendszer sima izmainak megnyugtatásával segíti az emésztést, enyhíti a hasfájást. Egy másik kísérlet pedig a bélgáz képződésének megelőzésében gyakorolt szerepét is bizonyította. Egy 2003-as amerikai vizsgálat bizonyította, hogy az ánizskapor, mellékhatások nélkül volt képes a gyerekek 65%-ánál megszüntetni a kólika betegséget.

Koriander

Tanulmányok és kutatások jelezték, hogy a koriander megnyugtatja a gyomrot, de hatása nem hasonlítható a borsmentáéhoz, köménymagéhoz vagy a kamilláéhoz.

Kólika esetén tilos:

Tilos olyan konzervétel fogyasztása, aminél akár a gyanúja is felmerül, hogy nem friss, illetve a sótartalmú ételek.

544
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

TÉMÁK, Kategóriák

Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]