TÉMÁK, Kategóriák

Mit kell tudni a gyermekek hasfájásáról, és hogyan enyhíthetjük természetesen?

594
HOZZÁSZÓLÁS:

Jellegzetes húzó, szúró vagy görcsszerű fájdalom jelentkezhet a felső és alhasi régióban. A panaszokat egyéb tünetek (puffadás, bugyborékoló hangok, láz vagy sápadtság) kísérhetik.hasfajas

A kicsinyek általában nem tudják pontosan megnevezni a fájdalmaikat, sírással, nyöszörgéssel, siránkozással próbálják tudtunkra adni, hogy valami nincs rendben. Az összegörnyedő, lábacskáit felhúzó, vigasztalhatatlan csecsemőt is minden jel szerint hasfájás gyötri.

Minden, tisztázatlan eredetű hasfájással, amely két napnál tovább tart vagy hirtelen felerősödik, forduljunk gyermekorvoshoz. Egyéb akut tünetek, (pl. heves hányás, hasmenés, láz, apátia) jelentkezése esetén azonnal értesítsük az orvost, hogy ki lehessen zárni pl. az akut vakbélgyulladás lehetőségét.

Mit tehetünk mi magunk?

  • A patikákban készen kapható, ánizsból, édesköményből és köményből álló teakeverékkel meg tudjuk nyugtatni a hasi tájékot.

így készül a tea: 30 g apróra vágott édesgyökeret, 30 g borsmentalevelet és 30g édesköménymagot elegyítünk egy dobozban. Egy teáskanálnyi gyógyfűből és egy csésze forró vízből készül a főzet, melyet 10 percig állni hagyunk. Minden étkezés után adjunk gyermekünknek egy csésze teát.

  • Hasi borogatás: áztassunk egy kendőt langymeleg kamillateába. Nyomkodjuk ki finoman, és helyezzük a gyermek hasára. Tekerjük körbe egy száraz, meleg kendővel. Egy ágymelegítő palack növeli a hatást.
  • Szénavirág zsákocska: a meleg szénavirág zsákocska fokozza a hasi szervek vérellátását, lazító hatású, így enyhíti a görcsöket. Ilyen zsákokat pl. fitotékákban vásárolhatunk.
  • Gyógymasszázs: Kínában a fájdalmas hasi görcsök enyhítésére előszeretettel alkalmaznak speciális masszázsokat, pl. a gerincoszlop mentén. A kis beteg feküdjön a hasára, hüvelyujjunk ujjbegyével két ujjnyira a gerincoszloptól jobbra és balra a gerincoszlop mentén fentről lefelé haladva masszírozunk. A has lágy, óramutató járásával megegyező masszírozása is enyhíti a panaszokat.
594
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

TÉMÁK, Kategóriák

Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]